viernes, 6 de mayo de 2011

Volcan de chocolate

Pastís de chocolata per fora i chocolata fosa per dins... res més bo per els llaminers!


Ingredients
- 115 g chocolata
- 115 g mantega
- 100 g sucre glass
- 3 ous
- 90 g farina
- Nata líquida, gelat de vainilla o plàtan para acompañar.


Elaboració

Greixar amb una mica d'oli 8 motlles mitjans de suflé i anar-los posant a la safata del forn. Preescalfar el forn a 220 º C. En un bol barrejar la xocolata i la mantega i ficar-lo 
al microones 1 minut més o menys a la màxima potència (si la mantega no està totalment fosa, posa-ho una mica més). Barreja bé amb unes varetes o un forquilla, fins assegurar-te que no hi ha grumolls de xocolata. Afegir el sucre i barrejar fins que formi una pasta homogènia, incorporar els ous i la farina, i integrar-ho tot molt bé. 
Tirar la barreja entre els motlles sense arribar fins a dalt, ja que creixeran una mica, i ficar-los al forn uns 10 minuts, d'aquesta manera es farà per fora, però quedarà 
líquid per dins. Treure els volcans del forn i deixar reposar una estona fins que tremp. Desemmotllar amb molta cura, i si és necessari passar per les vores un ganivet per desenganxar-la. Posar els volcans cap avall en una font o plats individuals de postres i adornar amb gelat de vainilla, nata muntada o plàtan madur. 
Pots deixar la massa preparada del dia anterior, per això omple els motlles i guarda'ls a la nevera tapats 
amb paper film transparent. 
Calcula una hora abans de menjar, treu-los del fred i després fornejar-los.

No hay comentarios:

Publicar un comentario